Kürdistan Yurtseverler Birliği sözcüsü Azad Cündiyani, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin PKK'yi silah bırakmaya ikna etmek için görüşmeler yaptığını iddia etti.

 

'İKİ TARAF ARASINDA KÖPRÜ'

KYB'nin resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, silah bırakması konusunda ikna etmek amacıyla PKK ile görüşüyor. Türk ordusuyla, PKK arasında çıkan çatışmalardaki kan duruncaya kadar Talabani'nin girişimleri devam edecek. Bu çabanın neticeleri yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır. Talabani iki taraf arasında bir köprü vazifesi görüyor. Kendisi, barışçıl çözümlerin iki tarafı birbirine yakınlaştıracağına inanıyor" dedi.

 

'ÇATIŞMA IRAK GENELİNİ DE ETKİLİYOR'

Şiddet ve savaşın iki taraf arasındaki anlaşmazlıkları daha da kötü bir hale getireceğini savunan Cündiyani, açıklamasında, "Türk ordusuyla, PKK arasındaki çatışmalar, Kürdistan Federe Bölgesi ve Irak'ın genelini doğrudan ya da dolaylı olarak etkiliyor. Bu yüzden Talabani, bölgede şiddetin sona ermesi ve barışçıl çözümlerin kökleşmesi için çaba harcıyor" ifadesini kullandı. (NTVMSNBC)