Suriye'nin geleceğinin konuşulacağı Cenevre-3 toplantısına dair konuşan Suudi Arabistan destekli heyetin başkan yardımcısı George Sabra, toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

Evrensel’in haberine göre, Al Hadath'a konuşan Sabra, "Cenevre'ye kesin olarak gitmeyeceğiz ve Yüksek Müzakere Komitesi'nden bir delege yarın görüşmelerde yer almayacak" dedi.

Komite'den bir başka delege ise "Yarın görüşmelere katılıp katılmayacağımızın kararını vereceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan son açıklamada erteleme olmayacağı  ve görüşmelerin yarın başlayacağı belirtilmişti.

Komite'den daha önce yapılan açıklamada "Barış görüşmelerine katılma ve görüşmeleri başlatma konusunda ciddiyiz ama görüşmelerin başlamasını engelleyen sivilleri bombalayan ve açlığa mahkum edenlerdir" denilmişti.

Sabra, bu şartlar ortadan kalkmadan görüşmelere katılmalarının mümkün olmadığını ifade etti.

Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar'ın baskısıyla PYD, Cenevre'ye davet edilmemişti. 

Bunun üzerine Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı Heysem Menna, PYD olmadan kendisinin de görüşmelere katılmayacağını söylemişti. Menna, görüşmelerin 1 Şubat'tan önce başlamasının mümkün görünmediğini ifade etmişti.

(Kaynak: Evrensel)