Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Suriye’nin Haseke bölgesinde IŞİD’li silahlı grupların Tıl Hürmüz köyüne saldırması sonucu, ‘Athro’ kod isimli Süryani asker Tamer Bahde hayatını kaybetti.

Rojava'daki Cizre Kantonu’na bağlı Tıl Temir ve Haseke kentleri arasında bulunan Tıl Hürmüz köyünde IŞİD ile geçen Pazar günü çıkan çatışmada yaşamını yitiren Süryani asker Bahde, Kamışlı’daki Süryani Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Haseke’de toprağa verildi.

Uluslararası Süryani Ajansı AINA’nın haberine göre, Süryani Askeri Şurası’nın silahlı kanadı Suturo’nun üyesi olan 42 yaşındaki Tamer Bahde, evli üç çocuk babasıydı.

Bahde için düzenlenen cenaze törenine, özerk yönetim temsilcileri, Halk Meclisi yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Süryani ve Kürt yurttaş katıldı.

Süryani Kadim Kilisesi’nde yapılan cenaze töreninin ardından, Süryani Kültür Merkezi’nin bulunduğu Korniş Mahallesi’ne kadar yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşte, Süryani asker Tamer Bahde ile yaşamını yitiren diğer savaşçıların posterleri taşındı, Kürtçe ve Süryanice sloganlar atıldı.
Tamer Bahde’nin naaşı, Süryanice duaların okunduğu törenle Haseke’de toprağa verildi.