Kaynak: Ömer Ödemiş 
herpazartesi.blogspot.com

İngiliz Savunma Enstitüsü Suriye’de 3800 Türk Cihatçının bulunduğunu açıkladı.

İngiliz Savunma Enstitüsünün raporuna göre Türkiye’den giden 3 800 kişi Suriye de mevcut rejime karşı Cihatçı güçlerle birlikte savaşıyor. Türkiye Emniyet yetkilileri bu sayının 500 olduğunu belirtirken Suriyeli yetkililer ise gerçek rakamın tam olarak bilinemeyeceğini ifade ediyorlar.

Suriye’ye başka ülkelerden gelen cihatçı sayısının yaklaşık olarak 50 bin civarında olduğu konusunda tahminlerde bulunulurken, Suriye yetkilileri bunların önemli bir kısmının Ordu birlikleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtiyorlar.

Suriyeli yetkililer; Suriye dışında dünyanın hiçbir ülkesinin böylesi çok uluslu bir saldırı ile karşılaşmadığına dikkat çekerek, bu durumun bundan böyle başka kimi ülkelerde de yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

İngiliz Savunma Enstitüsüne göre;

Suudi Arabistan’dan: 8000, Irak’tan: 6000, Libya’dan; 4500, Tunus’tan; 4000, Türkiye’den; 3800, Mısır’dan, 3500, Lübnan’dan; 3200, Filistin’den; 3000, Yemen’den; 2800, Çeçenistan’dan; 1700, Pakistan’dan; 1700, Kuveyt’ten; 900, Ürdün’den; 800,Türkmenistan’dan; 360,Somali’den; 350, Amerika’dan; 290, Rusya’dan;250, Fas’tan; 200, Cezayir’den; 200, Eritre’den; 200, Tacikistan’dan; 190, Bosna-Hersek’ten; 150, Kosova’dan; 140, Malezya’dan;140, Almanya’dan; 110, Kanada’dan; 110, Endonezya’dan; 100, Arnavutluk’tan; 100, Sudan’dan;100, İngiltere’den; 80, Danimarka’dan 80 kişi olmak üzere,  31 ülkeden 47 000 cihatçının Suriye’de mevcut rejime karşı savaşıyor.

ŞİMDİ DE KAZAKLAR GELDİ

Suriye’ye dışardan gelen cihatçılara Kazaklarda katıldı.

Dünyanın hemen her ülkesinden Suriye’ye gelerek mevcut rejime karşı savaşanlar arasına Kazaklar da katıldı. Kısa bir süre önce Türkiye’ye gelen Kazaklar, AFAD’a bağlı araçlarla önce Reyhanlı’ya, oradan da Lazkiye’nin Türkmen bölgesine yerleştirildiler.

Türkmenlerin boşalttığı köylere ve çiftliklere yerleştirilen Kazaklar, Türkiye sınırını geçer geçmez silahlarını alarak Suriye ordusuna karşı mevzileniyorlar. El Kaide’nin alt kolu olarak çalışan Cihatçı gruplar tarafından Suriye’ye taşınan bu yabancılar, önce Kızılçat yakınlarında bulunan Askeri kampta eğitim alarak, savaşa hazırlanıyorlar. Arkasından ise, bulundukları mevzilerden en yakın sivil yerleşim mevzilerine karşı saldırıya geçiyorlar.

Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Lazkiye bölgesinde bulunan Türkmen dağında yaşayan Türkmenler, sınıra yakın bölgede bulunan köylerini boşaltarak ağırlıklı olarak Türkiye’ye gelmiş, boşalan köylere değişik ülkelerden taşınan Cihatçılar yerleştiriliyor. Buraya yerleştirilen Cihatçılar, bölgede bulunan Alevi yerleşim yerlerine saldırarak katliamlar yapıyorlar ve bölgenin etkinliğini ele geçirmeye çalışıyorlar.

Türkiye sınırının çok yakınında olan bu bölgelere Suriye ordusunun müdahale etmemesi nedeniyle hareket alanı bulan bu Cihatçı guruplara yemek ve diğer ihtiyaç malzemelerinin Türkiye’den günlük olarak gittiği, sivillere yardım götürüyoruz diyen Türkiye devletinin bu malzemeleri sağladığı belirtiliyor. Bölgeye giden sıcak karavana yemeklerin, Yayladağı’ndaki yemek firmalarına devletin resmi yardım kuruluşları aracılığıyla yaptırıldığı ve günlük olarak sınır ötesindeki mevzilere taşındığı belirtiliyor.

Sayıları 150 kadar olan Tatarların, Çeçenlerden sonra aileleri ve çocuklarıyla birlikte bölgeye gelmelerinde, El Kaide’nin “bölgede özerk şeriat devleti kurduk, onu korumalıyız”  propagandasının etkili olduğu belirtiliyor.

Yüzlerce insanın yasadışı bir şekilde Suriye topraklarına geçmesinin, Türkiye devletinin bilgisi ve kontrolü dışında olamayacağı belirtilirken, AKP Hükümetinin El Kaide’ye ve bölgede etkin olan radikal örgütlere açık desteğinin kanıtı olduğu ifade ediliyor.