Suriye ordusundan firar eden bir pilot, savaş uçağıyla Hama'da Alevi nüfusun yoğun olduğu Safsafiye beldesini bombaladı.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Suriye ordusundan kullandığı uçakla firar eden bir pilotun, Hama kentine bağlı Safsafiye beldesini bombaladığı, bombalamada onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı iddiasında bulundu.

Bölgedeki Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Taramse Şehitleri Tugayı'na bağlı bir birliğin komutanı Ahmed ebu Mustafa da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a bağlı olan Türkiye’nin Resmi Haber Ajansı Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada uçağın beldedeki Şabiha milislerinin kaldığı yerlere saldırmış olabileceğini ileri sürdü.

Suriye Genel Devrim Konseyi, muhaliflerin silahlı gücü Özgür Suriye Ordusu birliklerinin Halep'te bir askeri helikoptere saldırı düzenlediklerini açıkladı. Saldırı sonrası askeri helikopterin Halep'te Halidiye bölgesine zorunlu iniş yaptığı da belirtildi.

ABD'DEN MESAJ

Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib'in Suriye yönetimine müzakere önerisine ABD'den destek geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Muaz el-Hatib'in ''müzakere'' girişimleriyle ilgili ''Suriye rejimi, eğer barışa ilgi duyuyorsa Hatib'in önerisini kabul etmesi gerekir'' dedi.

Suriyeli bazı muhaliflerin, Esad rejimiyle "müzakere" önerisinde bulunan Hatib'i ihanetle suçlamasını da değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, "Muhaliflerden gelen bireysel açıklamalar Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nu (SMDK) temsil etmiyor" dedi.