Suriyeli Kürtler, Irak Federal Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin çabasıyla, aralarındaki görüş ayrılıklarını gidermek için toplandı. Suriye Kürtleri, federasyon talebi ve silahlı güçlerin birleştirilmesi konusunda anlaştı.

Suriyeli Kürtler, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin çabalarıyla Erbil'de bir araya geldi.

Aralarındaki görüş ayrılıklarını gidermek için toplanan Suriye Kürtleri, federasyon talebi ve silahlı güçlerin birleştirilmesi konusunda anlaştı.

Suriyeli Kürtler, ülkede yaşanan krizi haklarını elde etmenin bir fırsatı olarak görüyor. Bunun için Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, daha etkili bir yapı oluşturulması için Suriyeli Kürt grupları yeniden buluşturdu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile , Kürt Ulusal Konseyi'nin Suriye'de federasyon talebinde uzlaştıkları belirtildi.

Suriye Kürtleri, Suriye'deki Kürt bölgelerinin sınır geçiş noktalarının kontrol edilmesi ve Kürt silahlı gruplarının birleşmesi konusunda da anlaştıkları açıklandı.

Bu arada PYD'ye bağlı 'Halkı Koruma Komiteleri' adlı silahlı bir grubun, diğerleriyle birleşmeyeceğini duyurduğu da gelen bilgiler arasında. Bu yüzden, görüş ayrılıkları nedeniyle Erbil'deki yeni uzlaşının uzun ömürlü olmayacağı yönünde öngörüler de var. (ntvmsnbc)