Suriyeli muhaliflerin Türkiye sınırındaki Resulayn kasabasında 10 kişiyi infaz ederken çekildiği iddia edilen görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi örgütüne mensup olduğu tahmin edilen bir Suriyeli, silahsız 10 kişiyi vururken görülüyor.

Yere uzanmış şekilde, kendilerini öldürmemeleri için başlarında duran silahlı kişiye yalvaran 'kurban'lardan biri, "Allah şahidimizdir ki barışçılız" diye bağırırken duyuluyor.

Videoda bazılarının vurulmuş olduğu görülen insanlar yere yatırılmış durumda. Bazılarının "Biz barış istiyoruz", "Biz Sünni'yiz", "Ben Kürt'üm" vb. demesine rağmen, insanlar konuşurken bir kişi elindeki Kalaşnikof ile ateş ediyor ve "Allahuekber" diyerek tekbir getiriyor.

New York Merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada, görüntülerin gerçek olup olmadığını araştırdıklarını belirtirken, "Ancak şurası kesin ki, oldukça rahatsız edici bir video" ifadesini kullandı.

"EL KAİDE’Yİ ÖĞRENİN"

Eli silahlı militan ateş açtıktan sonra da "Kiminle uğraştığınızı, El Kaide örgütünü bilmek zorundasınız" diyerek, yerdekilere küfür ediyor.