Suriye, Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri ve Hariri'nin liderliğini yaptığı Gelecek Hareketi'nin milletvekillerinden Okab Sakr hakkında tutuklama emri çıkardı.

AFP'nin Suriye resmi haber ajansı SANA'dan aktardığına göre, Şam yönetimi Lübnan'ın eski başbakanı Hariri hakkında tutuklama emri çıkardı.

Tutuklama emrinin metninde Hariri, 20 aydan fazla süredir Suriye lideri Beşar Esad'ı devirmek için uğraşan isyancıları silahlandırmakla suçlandı.

Haberde, "Şam Devlet Savcısı, Saad Hariri ve Okab Sakr hakkında tutuklama emri çıkardı" denildi. Sakr, Hariri liderliğindeki Gelecek Hareketi'nin önde gelen milletvekillerinden biri ve Hariri'nin sağ kolu olarak tanınıyor.

Geçtiğimiz günlerde Lübnan'da yayın yapan El Akbar gazetesinde Sakr'ın Türkiye'deki bazı operasyon odaları üzerinden Suriye'deki isyancılara silah desteği verdiği öne sürülmüştü.

Gazete haberlerini bazı ses kayıtları ve belgelere dayandırmıştı. Sakr daha sonra bir açıklama yaparak ses kayıtlarındaki kişinin kendisi olduğunu kabul etmişti.