Clinton dün Cenevre'de belirlenen son anlaşmanın da uzlaşma sağlamamasından dolayı Suriye'de başarılı olacaklarının garanti olmadığını belirtti.

 

Birleşmiş Milletler'in Suriye'de geçici hükümet kurulmasıyla ilgili son planı, geçici hükümetin Esad'ı dışlamadığı gerekçesiyle Esad muhalifleri tarafından reddedildi. Bu son planın da işe yaramaması üzerine CNN'in haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, yeni bir uluslararası anlaşmanın Suriye'deki krizi çözebileceğinin garantisi olmadığını belirtti ve "Suriye'de başarılı olacağımızdan şüphe duyuyorum ve bunu söylemekten nefret ediyorum" dedi.

 

MUHALİFLER ARA DÖNEMİ REDDETTİ

Cenevre'de BM özel temsilcisi Kofi Annan'ın dün ortaya attığı ve Suriye'de çatışmaları sona erdirmek için geçici bir yönetim oluşturulması önerisi Suriyeli muhalifleri bir araya getiren Ulusal Konsey tarafından reddedildi.

 

Annan, BM Güvenlik Konseyi'nin aralarında Rusya ve ABD'nin de bulunduğu beş üyesinin dışişleri bakanlarının da katıldığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada geçiş dönemi hükümeti kurulması konusunda uluslararası bir anlaşma olduğunu söylemişti.

 

Suriye Ulusal Konseyi, Beşar Esad'ın görevde kalmasını sağlayacak önerilere kapalı olduklarını ilan etti.

 

Suriye Ulusal Konseyi, üzerinde anlaşılan ayrıntıların bazılarının olumlu olduğunu ancak pek çok belirsizliği içerdiğini söyledi.

 

Annan, İsviçre'nin Cenevre kentinde ABD ve Rusya'nın Dışişleri Bakanları'nın da katıldığı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, söz konusu hükümetin muhalefetin yanı sıra var olan hükümetten temsilcileri de içerebileceğini belirtmişti.