Breakingnews’in haberine göre Özgür Suriye Ordusu militanlarının Nusra Cephesi mensubu iki militanı kaçırması üzerine İdlib’e bağlı Maarrat Numan ilçesinin Ebuhabbe bölgesinde çatışma çıktı.

Özgür Suriye Ordusu ve Nusra Cephesi militanları arasında yaşanan çatışmada her iki taraftan yaklaşık 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Öte yandan Suriye ordusunun Lazkiye’nin Mureyc beldesinde Nusra Cephesi’ne ait bir karargaha düzenlediği operasyonda Endonezyalı ve Filipinli militanların yanı sıra Katarlı Mazin el-Miftahi adlı bir militanın da ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

LÜBNAN’A YAPILAN ROKET SALDIRISINI NUSRA ÜSTLENDİ

El Alem televizyonunun haberine göre Nusra Cephesi’ne bağlı el-Bera Tugayları adlı bir silahlı grup bir video bandı yayımlayarak Lübnan’ın el-Kasr kentine yönelik roket saldırısını üstlendi.

Suriye’nin el-Kusayr kenti çevresinden fırlattıkları roketlerin görüntülerini yayımlayan Nusra Cephesi militanları, el-Kasr kentindeki Hizbullah’ı hedef aldıklarını öne sürdü.

El Kasr kentine düzenlenen roket saldırısında iki Lübnanlının hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Öte yandan Hizbullah yetkililerinden Şeyh Muhammed Yezbek, Lübnan hükümetinin Kasr kentinin korunması için bir şeyler yapmaması durumunda kent halkının kendini korumak için harekete geçeceğini söyledi.

Bu arada Ürdün ise sınırlarından geçerek Suriye’de saldırı gerçekleştiren silahlı gruplardan rahatsız olmaya başladı.

EL-HATİB: EL-KAİDE'DEN UZAK DURUN

Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatip, dün İstanbul'da yaptığı konuşmasında, el-Kaide'ye yabancı istihbarat örgütlerinin sızdığını belirterek, Suriyelilerin el-Kaide'den uzak durmalarını istedi.

El-Cezire TV tarafından canlı yayımlanan konuşmasında Muaz el-Hatib, Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed el-Colani'nin el-Kaide lideri Eymen Zevahiri'ye biatına işaretle, Suriyelilerin vesayet altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

El-Hatip, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz, dışarıdan bu tür fikirlere karşıyız. El-Kaide örgütünün fikri bize uygun değil. Bazıları, Suriyeli gençlere tuzak kuruyor. Gençler! Sizi, düşündüğüm için bunları söylüyorum. Kararlarınızda özgürsünüz ama sizin için hazırlanan büyük tuzağın farkında olun. El-Kaide'yle ilişkilerinizi kesiniz. En küçüğünden büyüğüne kadar el-Kaide örgütünün liderleriyle ilişkilerinizi kesiniz.

Suriye'nin bazı bölgelerinde sigara içmek haram kılındı. Ben de sigaranın haram olduğunu düşünüyorum. Fakat bu konuyla mı başlanır. Bazı bölgelerde kadınları hicaba zorladılar. Ey kardeşim! Bu konu, insanların kanaatlerine bağlıdır. Dinde zorlama yoktur. Bu tür konularda geniş ufuk sahibi olmak gerekiyor." (Yakındoğuhaber)