Suriye’de yaşanan çatışmalarda güç kaybeden muhalefetin psikolojik üstünlük sağlamak amacıyla Alevilerin yoğunlukta olduğu bölgelere intikam saldırıları düzenlediği iddia ediliyor.

Özellikle Lazkiye ve civarına yapılan saldırılarda sivillere yönelik katliamlar yapıldığı savunuluyor.

Türkiye’de adı sürekli spekülasyon konusu yapılan ve uzun süredir politik mülteci olarak Suriye’de yaşayan Türkiyeli Araplardan Mirac Ural yaşanan çatışmalarda Çeçen bir muhalif komutanın öldürüldüğünü duyurdu.

Mukaveme Suriyyi adlı örgüt ile birlikte Suriye’deki iç savaşta radikal İslamcılara karşı mücadele yürüten Mihrac Ural’ın facebook sayfasından aktardığına göre Muhacirin Tugayı kurucu ve savaşçısı Çeçen Elyas Ashabov öldürüldü.

Lazkiye’nin doğu kırsalındaki çatışmalarda Suriye Halk Ordusu ve Mukaveme Suriyyi güçleri ile İslamcı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

İslamcı grupların gerilerken çatışmalarda ölen Çeçen komutan Elyas Ashabov’un cesedini de almadan kaçtıkları iddia edildi.

Yapılan incelemelerde Elyas Ashabov’un Polonya pasaportu taşıdığının öğrenildiği duyuruldu.

Suriye’de Muhacirin Tugay’ı kurucu ve savaşçısı olan Elyas Ashabov’un kardeşinin de bu örgütte yer aldığı, ailesinin ise İstanbul’da bulunduğu iddia edildi.

Mihrac Ural duyurusunda, Suriye Halk Ordusu ve Mukaveme Suriyyi güçlerinin ilerleyişinin, aşırı İslamcı grupların merkezi olan Selma ilçesine kadar süreceğini iddia etti. Mihraç Ural çatışmalarda çok sayıda Libyalı, Afganistanlı, Pakistanlı, Çeçen ve diğer ülkelerden İslamcı militanın öldürüldüğünü iddia etti. (Demokrat Haber)