Halep ve Antakya Rum Ortodoks Metropoliti Pavlo Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhhana İbrahim Suriye'de kaçırıldı.

Olayın, metropolitlerin, Türkiye sınırından Halep'e doğru seyahat ederken yaşandığı belirtiliyor. Din adamlarının dün öğlen saatlerinde Cilvegözü sınır kapsından özel araçla geçtikten kısa bir sonra yollarının kesildiği ve şoförleri öldürüldükten sonra da kaçırıldığı iddia ediliyor.

Halep Suriye Ortodoksları Metropolitliği’nden Razek Siriani tarafından yapılan resmi açıklamada, Yazıcı ve İbrahim’in Türkiye sınırından Halep'e dönerken arabaları durdurularak kaçırıldığı, şoförün ise öldürüldüğü ifade edildi.

Din adamlarının Çeçen gruplar tarafından kaçırıldığı, konuya ilişkin olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın da devrede olduğu belirtiliyor. Suriye'de Çeçenistan, Libya, Tunus, Afganistan gibi çok sayıda ülkeden Cihad için savaşmaya gelen silahlı gruplar bulunuyor.

Metropolitlik, arama çalışmaları devam ettiğini ancak kaçıran gruplarla henüz bir bağlantı kurulamadığını açıkladı. Ayrıca “Psikopos, aylar önce kaçırılan iki rahibin serbest bırakılması için insani yardım görevindeydi” denildi. (Bianet, Agos)

* Metropolit: Hıristiyanlıkta bir bölgenin tüm kiliselerinden sorumlu piskopos veya başpiskopos.