BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi El-Ahdar el-Brahimi, Esad yönetiminin Kurban Bayramı süresince "ateşkes" ilan ettiğini açıkladı.

 

Ateşkesle ilgili açıklamanın Şam tarafından da yapılacağını söyleyen Brahimi, Mısır’ın başkenti Kahire’de yaptığı açıklamada, "Şam’a yaptığım ziyarette Suriye hükümetiyle Kurban Bayramı süresince ateşkes konusunda anlaşmaya vardık. Şam yönetimi bu konuda kısa süre içinde yazılı açıklama yapacak" dedi.

 

Esad yönetiminin ateşkes planını kabul ettiğini belirten Brahimi, "Yakın zamanda Esad yönetimi, ateşkes kararını yazılı olarak da yayınlayacak" dedi.

 

Suriye'deki bazı muhalif gruplarla görüştüğünü de belirten Brahimi, "Ateşkes planını bazı muhalifler de kabul ediyor. Ateşkes planının başarılı olması halinde bayramdan sonra çatışmaların bitmesini oturup konuşabiliriz" dedi.

 

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Abdulbasid Seyda ise, "Kurban Bayramı'nda Suriye'deki çatışmaların durmasını umduklarını ancak Esad güçlerinin saldırılarının devam etmesi durumunda karşılık verileceğini" ifade etmiş, saldırıların durması halinde ateşkes yapabileceklerini duyurmuştu.