Ürdün’deki selefi hareket, el-Kaide bağlantılı grupların Suriye’de verdiği kayıplara ilişkin rakamsal veriler açıkladı.

El Alem televizyonunun haberine göre Ürdün Cihatçı Selefi Hareketi, yaptığı açıklamada Tunus, Libya ve Irak’tan el-Kaide bağlantılı gruplara katılanların en çok kayıp verdiği yerin Suriye olduğunu belirtti.

YDH’nin haberine göre, yapılan açıklamada 2011 yılının mart ayından bu yana Suriye’de savaşırken ölen selefi cihatçı sayısı 9 bin 936 olarak verildi.

Savaşmak için gidip Suriye’de öldürülen selefi cihatçıların ülkelere göre dağılımına ilişkin rakamların da verildiği açıklamada Tunus’tan 1902, Libya’dan 1807, Irak’tan 1432, Ürdün’den 202 kişinin Suriye yönetimine karşı savaşta öldüğü bildirildi.

Açıklamada Filistin topraklarından gelen ya da Suriye’deki ya da başka ülkelerdeki Filistin mülteci kamplarında yaşayıp da cihatçı örgütlerle birlikte Suriye’ye karşı savaşırken ölen Filistinlilerin sayısı da 800 olarak verildi.

Suriye’ye karşı savaşırken ölen diğer ülkelere mensup cihatçı militanların sayısı da şöyle:

Lübnanlı 828, Mısırlı 821, Suudi Arabistanlı 714, Yemenli 571, faslı 412, Cezayirli 274, Kuveytli 71, Somalili 42, Bahreynli 21, Ummanlı 19, Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı 9, Katarlı 8, Sudanlı 3, Moritanyalı 1, Kafkas ve Arnavutluk kökenli 30.

Yapılan açıklamada Suriye’de öldüğü açıklanan bu militanların Nusra Cephesi veya Irak Şam İslam Devleti örgütleri içerisinde savaştığı bildirildi.

Açıklamadaki verilerde yer almasa da Türkiye ve Avrupa ülkeleri kökenli de çok sayıda radikal İslamcının Suriye’de öldürüldüğü biliniyor.