Batı Asya’da Güvenlik toplantısı için Tahran’da bulunan General El Şua, İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi ile görüştü.

El Şua görüşmede İran devleti ve milletine ülkesine yaptıkları yardımlarından dolayı şükranlarını sunarak, ‘’Suriye devleti, milleti ve silahlı kuvvetleri bir kaç yıllık direnişlerini ve teröristler aleyhine zaferlerini İran’a desteklerine borçlu okuduklarının bilincindeler ‘’ dedi.

El Şua, teröristlerle kesin ve çok yönlü mücadeleye vurgu yaparak, ‘’Suriye millet ve silahlı kuvvetleri ülkenin tüm topraklarının kurtarılmasına kadar teröristlerle mücadeleye devam edecekler ve günümüzde topraklarımızın sadece yüzde biri Amerikalıların desteği ile teröristler işgalindedir ve bu toprakları da IŞİD’den geri alacağız‘’ ifadelerini kullandı.

Ülkedeki şartların her geçen gün iyileştiğini ifade eden El Şua, göçmenlerin artık topraklarına geri dönmeye başladıklarını söyledi.

General Hatemi de Suriye devleti, milleti ve silahlı kuvvetlerinin terörizmle mücadelesini ve direnişini takdir ederek, Suriye milletinin terörizmle mücadelesi ile bölgeden büyük bir tehlikeyi uzaklaştırdığını ve İran’ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye’nin yanında olacağını söyledi.

Suriye’nin kazandığı zaferlere değinen General Hatemi, İran’ın yeniden imarda da Suriye’nin yanında olmaya hazır olduğunu söyledi.

Kaynak: İRNA