Türkiye’nin Kürt güçlerine yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Suriye yönetimi, yaşananları ‘teröristlere doğrudan destek’ olarak gördüklerini belirtti.

Reuters’ın Suriye resmi haber ajansı SANA’dan aktardığı habere göre, Şam yönetimince Birleşmiş Milletler’e konu ile ilgili bir mektup gönderildi.

Mektupta, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün yaptığı açıklamaların “açıkça Suriye’nin içişlerine karışmak olduğu” belirtildi ve yapılan açıklamalar kınandı.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü açıklamasında YPG’yi “Rusya ve rejim işbirlikçisi” olarak nitelemiş ve “Sınırlarımıza yönelik tacizler oldu. Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı. Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur,” demişti.

TSK, Suriye’de yer alan Kürt ve rejim güçlerine ait mevzilere iki kez topçu ateşi başlatmıştı.

Demokratik Birlik Partisi Eş Genel Başkanı Salih Müslim ise Türkiye’nin YPG’nin Azez çevresinden uzaklaşması talebini reddederek müdahaleye direneceklerini söylemişti.

Öte yandan Afrin Kantonu YPG Resmi Sözcüsü Firat Xelîl de Türkiye'nin "Önce bize saldırıldı" yönündeki açıklamasını yalanladı. Xelil, Türkiye'nin Ceyş El Suwar savaşçılarının Halep’in kuzeyindeki ilerleyişinden rahatsız olduğunu ve obüslerle Halep ve Afrin'i bombalamaya başladığını söyledi.