Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa ziyareti sırasında Le Figaro gazetesine verdiği röportajda, Devlet Başanı Beşar Esad yönetiminin Suriye'de kimyasal silah kullandığına dair herhangi bir kanıtın bulunmadığını açıkladı.

Le Figaro gazetesine konuşan Putin, "Kimyasal silah kullanımıyla ilgili bu olay yaşandıktan sonra biz, beklemeksizin Amerikalı ortaklarımıza ve bunu uygun görecek olan herkese, kimyasal silahları kullandığı iddia edilen uçakların kalkış yaptığı hava üssünün teftiş edilmesini önerdik… Modern kontrol cihazları, kullanılmış olan kimyasal silahın izlerini muhakkak tespit ederdi" dedi.

'DENETİM YAPILMASINI REDDETTİLER'

Rus lider, söz konusu teftişlerin yapılmasını ve kimyasal saldırının düzenlendiği ifade edilen yerde denetimler yapılmasını herkesin reddettiğini vurguladı: "Bence bu, Esad'a karşı askeri eylemler de dahil, ek tedbirlerin uygulanmasına gerekçe oluşturmak için yapıldı."

Putin, şöyle devam etti: "Esad'ın kimyasal silah kullanmış olduğuna dair kanıt bulunmuyor. Ve biz, bunun bir provokasyon olduğuna inanıyoruz. Esad bu silahı kullanmadı."