Suriye ordusu, Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Türkiye sınırında bulunan ve stratejik öneme sahip olan Lazkiye kentinin kuzeydoğusundaki Türkmen kasabası Rabia’yı cihatçıların elinden aldı.

Sputnik’in haberine göre, Suriye ordusu, Türkiye sınırında bulunması ve Türkmen ile Kürt Dağı arasında yer almasıyla büyük bir stratejik öneme sahip Rabia kasabasını ele geçirmek için bügün sabah saatlerinde Rus savaş uçaklarının hava ve silah desteğiyle 3 koldan büyük bir operasyon başlattı.

Rusya’nın yoğun bombardıman yaptığı bu operasyonda 23 cihatçı öldürülürken, 160 cihatçı da yaralandığı belirtildi. Yaralanan cihatçılar sınırda bekletilen ambulanslarla Hatay’daki hastanelere kaldırılırken, Rabia çevresindeki cihatçıların da Türkiye sınırına yakın olan bölgelere kaçtıkları iddia edildi.

İKMAL YOLU KESİLDİ

Suriye ordusunun Rabia kasabasını almasıyla Türkmen ve Kürt Dağı arasındaki bölge kapandı ve cihatçıların ikmal yolu kesilmiş oldu.
Diğer yandan Rabia’nın alınmasıyla İdlip kentinin kurtarılması için büyük bir stratejik öneme sahip olan ve İdlip ile Lazkiye arasında bulunan Cisir Şuğ kasabasının alınması için de yol açılmış oldu.