Suriye Dışişleri Bakanlığı, Şam'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) ve BM Genel Sekreteri’ne birer mektup göndererek, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun ‘askeri suçlarının’ durdurulması için tedbir alınmasını talep ettiğini açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı açıklamada, “Suriye yönetimi, BM Güvenlik Konseyi'ni, yasal olmayan koalisyonun masum sivillere yönelik işlediği korkunç suçları beklemeksizin durdurmaya, Suriye halkına ve ülkenin egemenliğine karşı büyük suçların önlenmesi için tedbir almaya çağırıyor” ifadelerine yer verildi.

Koalisyonun eylemlerinin Suriye ordusunun ve müttefiklerinin IŞİD’le mücadelesinde engel oluşturmaya yönelik olduğu vurgulanan açıklamada, “Suriye hükümeti, ‘uluslararası koalisyonun’ saldırganlığını, koalisyon güçlerinin Deyr ez Zor ve Rakka bölgelerinde Suriyeli sivillere yönelik işledikleri askeri suçları şiddetle kınıyor” denildi.

Daha önce ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona ait uçakların Suriye'nin Deyr ez Zor bölgesindeki Duveyci köyünü vurdukları, saldırı sonucunda 10 sivilin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.