İdlib kırsalında Nusra Cephesi’nin işgalindeki Ariha beldesindeki Salem Camii'nde Nusra Cephesi üyelerinin toplantı yaptığı sırada bombalı bir saldırı oldu. Bölge emri Ebu Huzayfa Tunusi ile birlikte 40’ın üstünde Nusra Cephesi üyesinin öldüğü bildirildi.

Suriye’de 13 radikal İslamcı örgütün başını çekerek Halep kentine saldırı başlatan Nusra Cephesi ağır bir darbe aldı. El Kaide örgütünün Suriye kolu olan Nusra Cephesi’nin üst düzey komutanlarının da aralarında olduğu çok sayıda üyesi İdlib kırsalındaki Ariha beldesinde toplandıkları sırada yapılan bombalı saldırıda öldürüldü.

Bombalamanın benzer intihar saldırıları yapan IŞİD tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği yorumları yapılırken “Limeze Suriye” adlı sosyal medya hesabından farklı bir iddia dile getirildi. İddiaya göre Nusra Cephesi cuma namazından sonra İdlib’te 4 genci devlet yanlısı olmakla suçlayarak meydanda vahşice katletti. Bunun üzerine Suriye Ordusu’nu destekleyen İdlib gizli direniş örgütü Mukaveme Al Şaabiye harekete geçti ve Ariha beldesi batı mahallesinde Salem camii'nde Nusra Cephesi’nin emir ve komutanlarının iftarda bir araya geleceği ve toplantı yapacağı istihbaratını aldı. Camii'nin alt katına Nusra Cephesi üyelerinin iftar için oturacağı yere denk gelen kısma patlayıcı yerleştirildi. Nusra cephesi üyeleri iftarlarını açtıktan bir iki dakika sonra da bombalar patlatıldı.

Mukaveme Al Şaabiye operasyon için “şehitler için misilleme” açıklamasında bulundu. Ölenler arasında 3’ü Türk olmak üzere çok sayıda yabancı olduğu da iddialar arasında. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) 'ne göre ise eylemde 5'i komutan 31 El Nusra Cephesi üyesi öldürülmüş.

Radikal İslamcı grupların Halep’e yönelik saldırılarında da çok sayıda kayıp verdikleri ve ilerleme kaydedemedikleri yönünde haberler geliyor. Çatışmalarda radikal İslamcı silahlı grupların en az 70 kaybının olduğu, Suriye ordusundan ise 18 askerin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Suriye Başbakanı Vail el Halaki de Halep’te operasyon yapan ordu birliklerini ziyaret ettiği bildiriliyor.