Suriye savaş uçakları bugün saat 10.00 ile 10.20 arasında iki kez Mehete mahallesindeki Dewara El Elav sokağına saldırıda bulundu.

Silahlı grupların mahallede bulunduğu gerekçesiyle yapılan saldırıda çok sayıda silahlı grup mensubu ile sivil hayatını kaybetti.

Yaşamını yitirenlerden 3’ünün çocuk 6’sının Kürt olduğu öğrenildi. Bunlardan 5’inin aynı aileden olduğu edinilen bilgiler arasında.

Saldırıda ölenlerin Resulayn'a (Serêkaniyê) bağlı Xirbit Benat köyünden olduğu öğrenildi.

KENTTEKİ SUKUNET 8 KASIM'DA BOZULMUŞTU

Suriye Kürdistan'ının (Batı Kürdistan) Serekaniye kentinde 8 Kasım günü sessizlik bozulmuştu. Türkiye üzerinden geldiği öne sürülen silahlı grupların kente girmesinin ardından Suriye rejimi Mart 2011’den beri sükunet içinde olan kente bombalar yağdırmıştı.

Bu saldırıyla birlikte bir hafta içerisinde kentte en az 10 sivil hayatını kaybetmiş, 70’e yakını yaralanmış, 50’ye yakın ev yıkılmış ve 11 bini aşkın kişi göç etmişti.

19 Kasım gününde de silahlı gruplar bu kez Kürtlerle çatışmış, YPG güçleri de çatışmalara katılmıştı.

Çatışmaların ardından El Kaide çizgisindeki iki silahlı grup (Guraba El-Şam ve El Nusra Cephesi) ateşkes önerisinde bulunmuştu. Bu grupların geri çekilmesiyle de kentte yaşayan tüm halkların ortaklığında bir konseyin kurulması şartı ile YPG ateşkesi kabul etmişti.

Söz konusu gruplar 25 Kasım günü geri çekilmişlerdi. (anf)