Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kuzeni olan milyarder iş insanı Rami Mahluf’un tüm mal varlıklarına el konulduğu iddiaları Suriye Adalet Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Suriye Adalet Bakanlığı, dün Reuters ajansı tarafından yayınlandıktan sonra yayılan belgenin sahte olduğunu açıkladı.

Suriye Adalet Bakanlığı’nın Facebook sayfasından şu açıklama yapıldı:

“Facebook’ta bazı sayfalar taraflı yabancı kaynaklara dayanarak Rami Mahluf’un tüm malvarlıklarına el konulduğuna dair Adalet Bakanlığına aitmiş gibi gösterilen sahte kararname yayımlamıştır. Adalet Bakanlığı bu bağlamda herhangi bir kararname çıkardığını yalanlıyor.”

Suriye Adalet Bakanlığı’nın açıklamasında, ‘bazı sosyal medya hesaplarının kasten sahte haberler yaydığı ve konuyu spekülasyon yaratmak için istismar ettiği’ belirtildi.

Suriye İletişim Bakanlığı, kısa süre önce Mahluf’un telekomünikasyon şirketini 456 milyon dolara tekabül eden bir meblağ ödeme yapması gerektiğine dair bilgilendirmişti.

Mahluf da, şirketinin vergiden muaf tutulması için doğrudan Esad’a çağrı yaptığı ve çalışanlarının istihbarat servisinin kötü muamelesine maruz kaldığını iddia ettiği videolar yayınlamıştı.

RIA Novosti’ye konuşan Suriye milletvekili Mari Bitar ise Devlet Başkanı’nın kuzenini diğer yurttaşlarla aynı yasalara tabi olduğu ve ödenmemiş vergilerin yatırılması talebinin sadece onu değil ilgili herkesi kapsadığını söylemişti.

Kaynak: Sputnik