Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde yerel saat ile 21:18'de bir deprem meydana geldi. İran Televizyonu, "İran'da en az 6 kişi öldü, yaralılar var" açıklamasında bulundu.

Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedilen deprem Türkiye'den de hissedildi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) tarafından depremin richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Depremin merkez üssünün Süleymaniye’nin 103 kilometre uzağında olduğu kaydedildi.

Depremin ilk verilere göre Süleymaniye'deki 9 köyde hasara neden olduğu bildirildi.

Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı.

USGC’nin verilerinde depremin Halepçe’nin de 32 kilometre uzağında meydana geldiği belirtiliyor.

Başta Diyarbakır, Batman, Mardin, Hakkari ve Şırnak'taki yurttaşlar da deprem sonrası sokaklara çıktı.

6 ÖLÜ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Mirhan Muhammed, yerel basına yaptığı açıklamada, depremde Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını ifade etti. Muhammed, yaralıların ilçe ve Süleymaniye kent merkezindeki hastanelere kaldırıldığını kaydetti.

Derbedihan İlçe Kaymakamı Nasih Mela Hasan da deprem sonrası yaptığı açıklamada, hükümete ivedi bir şekilde yardım çağrısında bulundu. Hasan, yaralı sayısının çok olduğunu ve bazılarının durumun ise ağır olduğunu belirtti. İ

İran Televizyonu, "İran'da en az 6 kişi öldü, yaralılar var" açıklamasında bulundu.

​KIZILAY: İRTİBAT HALİNDEYİZ

Depremin ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık Twitter'dan açıklama yaptı ve "Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz, Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz" mesajını paylaştı.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de depremin merkez üssünü ise İran olarak açıkladı.

Deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Bu deprem bizim için sürpriz değil. 100-150 kilometrelik bir deprem fayının kırıldığını tahmin ediyoruz. 10 km derinliğinde gerçekleşen bu depremin ilk 72 saatte artçıları 7.5 şiddetine kadar varabilir" yorumunu yaptı.