Sudan'da akaryakıt fiyatlarındaki devlet desteğinin kaldırılması kararına yönelik protestolar devam ediyor. Gösterilerde ölü sayısının 27'ye çıktığı belirtildi.

Sudan'ın başkenti Hartum başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde akaryakıt fiyatlarındaki devlet desteğinin kaldırılmasını protesto eden göstericilere polis müdahale etti. Eylemlerde şu ana kadar 27 kişi yaşamını yitirdi.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan Sudanlı bir hastane yetkilisi, "Gösterilerde 27 kişi öldürüldü ve cesetleri Omdurman Hastanesi'nde bulunuyor" dedi.

Görgü tanıkları ise, Hartum'un Deruşeb semtinde polisin 3 göstericiyi öldürdüğünü aktardı.

Polis teşkilatından yapılan açıklamada, ölenlerden teşkilatın sorumlu olmadığı belirtilerek, "Dükkanları yağmalamak isteyen kişiler, mallarını korumak isteyen dükkan sahiplerinin müdahalesi sonucu öldü'' denildi.

Sudan Eğitim Bakanlığı da, Hartum'daki okullarda eğitime bir haftalığına ara verildiğini açıkladı. Petrol Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 20 akaryakıt istasyonunun kundaklandığı belirtildi.

Akaryakıt zammı protestolarının, Um Derman ve başkent Hartum'un farklı semtlerinde devam ettiği öğrenildi.

Sudan hükümeti geçtiğimiz Pazar günü akaryakıt fiyatlarındaki devlet yardımlarının kaldırılmasını kararlaştırmıştı. Bu karar, ülke genelinde geniş çaplı tepki ve protestolara yol açmıştı. (NTV)