Kanadalı ünlü folk-rock sanatçısı Neil Young, kişisel internet sitesinden, genetiği değiştirilmiş ürünler (GDO) kullanan Starbucks’ın boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Etik olarak GDO’lu ürünler kullanmadığını belirten ve bunu internet sitesinden de duyuran ünlü kahve zincirine karşı, Neil Young da kişisel web sitesinden bir mesaj yayınladı.

Young, halen ABD’nin Vermont eyaletinde devam eden ve ünlü GDO şirketi Monsanto ile Vermont eyaleti arasındaki davaya, aslında Starbucks’ın da dahil olduğunu ve söz konusu şirket ile ünlü kahve zincirinin birlikte çalıştığını iddia etti.

Monsanto, davaya doğrudan dahil olmadıklarını açıklarken, Starbucks ile Monsanto’nun, Vermont eyaletince dava açılan Market Üreticileri Birliği’nin aktif birer üyesi olduğu belirtildi.

Young ve protestocu gruplar, kahve zinciri ile Monsanto’nun birlikte çalıştığı ve Market Birliği’ni paravan olarak kullandıkları iddisında. Kahve zinciri, günlük organik süt kullanmadığını, ancak organik soya sütü kullandığını belirtiyor. 2011 verilerine göre yılda 90 milyon galon soya sütü kullanan Starbucks’ın, daha fazla organik süt kullanması için baskılar artıyor.

GDO karşıtları, kahve zincirinin, tüketiciler tarafından bundan sonra daha fazla şeffaflık ve daha kaliteli gıda içeriği üretmesi için zorlanacağı görüşünde.