Sosyalist Enternasyonal Başkanı Giorgos Papandreou, uluslararası kamuoyunu IŞİD'in işgal etmek istediği Kobani’de ‘bir insanlık dramının yaşanmasını önlemek için’ somut eylem çağrısında bulundu.

Dünya çapında 100 ülkeden 160 partinin üye olduğu Sosyalist Enternasyonal, adını İslam Devleti (İD) olarak değiştiren IŞİD'in 15 Eylül gününden bu yana saldırılarına devam ettiği Kobani için somut eylem çağrısında bulundu.

Çağrı, Sosyalist Enternasyonal Başkanı Giorgos Papandreou tarafından yapıldı. Papandreou, yaptığı yazılı açıklamada Kobani’de ‘bir insanlık dramının yaşanmasını önlemek için’ uluslararası kamuoyuna somut eylem çağrısında bulundu.

Papandreou, “IŞİD Türkiye sınırına yakın Suriye kenti Kobane’de kontrolü ele geçirmeye çalışırken, bir insanlık dramının yaşanmasını önlemek ve daha geniş bölgesel istikrarsızlaşmayı riskine karşı uluslararası kamuoyuna somut eylem çağrısında bulunuyorum” dedi.

Çağrıda IŞİD tarafından tehdit edilen temel insan haklarının korunması için ‘eylem gerekliliğine’ destek verilirken, “Irak ve Suriye’de masum insanların etkin korunması için her türlü çaba kesinlikle gereklidir… (Bölge ülkeleri) Risk altında olanların sınırdan geçişini kolaylaştırmalı, aşırıların geçişini sınırlamalı” denildi. (ANF)