Latin Amerika ülkesi Şili 8.3 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Dün akşam yerel saatle 20.30 sularında meydana gelen şiddetli sarsıntı bölge ülkeleri Peru ve Ekvador’da da hissedildi.

İlk belirlemelere göre en az 5 kişinin öldüğü depremin hemen ardından Pasifik’te Şili, Peru ve Hawaii kıyıları için tsunami alarmı verildi.

Saatler gece 02.30’a geldiğinde dev dalgalar, Şili’nin kuzeybatısına vurmaya başladı. Sahil şeridindeki cadde ve sokakları su bastı.

Depremin merkez üssünün başkent Santiago’ya 120 km mesafedeki Valparaiso yakınları ve yerin 25 km derinliğinde olduğu açıklandı.

Euronews’in haberine göre, Şili Devlet Başkanı Michele Bachelet, paniğe neden olan büyük deprem sonrası kriz masası oluşturdu.

Binaların beşik gibi sallandığı güvenlik kamera kayıtlarına yansıyan Santiago’da insanlar araçlarıyla düzlük alanlara kaçıştı.

Şili hükümet yetkilileri, tsunami nedeniyle kuzeybatı kıyılarındaki yerleşim yerlerinin tahliye edileceğini duyurdu.

Sismik açıdan dünyanın en aktif bölgelerinden biri Şili. Şubat 2010'da Şili'nin orta kesimlerini vuran 8,8 büyüklüğündeki deprem ve ardından meydana gelen tsunami sonucu 500'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.