Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Suriyeli muhaliflerden oldukları söyleyen silahlı gruplar arasındaki gerginlik tırmanıyor.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, silahlı gruplar Suriye Kürdistanı'ndaki (Batı Kürdistan) Serêkaniyê kentine tanklarla girdi. 

KENTE 50 ASKERİ ARAÇ VE 7 TANKLA GİRİLDİ

Alınan bilgilere göre silahlı gruplar bugün 50 askeri araç ve 7 tank eşliğinde Serêkaniyê kentine saldırıda bulundu. Bu askeri araçların Halep’e bağlı Cerablus ve Bab bölgelerindeki çatışmalarda ele geçirildiği ve Türkiye üzerinden Serêkaniyê sınırlarına getirildikleri iddia ediliyor.

YPG güçlerinin de karşılık vermesi üzerine kentte çatışmalar başladı. Kürtler saldırıları 'Türkiye tarafından yapılan işgal saldırısı' olarak nitelendiriyor.

20 KASIM'DAKİ ÇATIŞMALARDA ÇOK SAYIDA KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

20 Kasım Salı günü Guraba el Şam ve El Nusra Cephesi olarak kendilerini tanıtan Türkiye destekli Suriyeli muhalif grupların saldırısında Halk Konseyi Başkanı Abid Xelil’in hayatını kaybetmiş, çatışmalar çıkmıştı.

YPG’nin de karşılık vermesi ile saldırıda bulunanlarda onlarca kişi ölmüştü .

18 kişinin cenazesi YPG tarafından silahlı gruplara teslim edilmişti. YPG, 7 saldırganın da esir alındığını açıklamıştı. Çok sayıda ölü ve yaralının da Türkiye tarafına geçirildiği söylenmişti.

Londra Merkezli İnsan Hakları Gözlemevi ise, 24 saldırganın öldüğünü açıkladı. Bu çatışmalarda 2 YPG üyesi, bir Asayiş üyesi ve bir Halk Konseyi üyesi hayatını kaybetmişti. (anf)