Galler’in başkenti Cardiff’te sğınmacılar, konut bürosunun anlaştığı müteahhit firma tarafından uygulanan bütün gün parlak kırmızı renkte bileklik takma zorunluluğuna tepki gösterdi. Daha önce de taşeron firma G4S, mültecilere sağladıkları evlerin sokak kapıları aynı parlak kırmızı renge boyamış; mülteciler hedef gösterildiklerini belirtmiş ve bundan şikayetçi olmuştu. Mülteciler, dikkat çeken bu bileklikleri takmadıklarında taşeron firma tarafından kendilerine günde üç öğün verilen yemeğin kesildiğini söyledi.

Evrensel’in haberine göre, 41 yaşındaki sığınmacı Maher, “Sokakta bilekliğimiz gören insanlar kim olduğumuzu ve nerede kaldığımızı anlıyor. Kendimizi kötü hissediyoruz. Onlarla eşit olmadığımızı. Bu nedenle sürekli saklama gereği hissediyoruz” dedi.

Sudanlı 24 yaşındaki Mogdad Abdeen ise, bu evlerde 3 ay geçirdi. Şimdi Cardiff’te farklı bir yerde kalan Abdeen, “Bu bileklik uygulaması ayrımcılıktır. İnsan kendini ikinci sınıf hissediyor. Yolda yürürken bazıları bu bilekleri görecek ve sorun çıkaracaklar diye korkuyor insanlar" dedi.

'DAHA ADİL BİR ÇÖZÜM YOLU BULACAĞIZ'

Şirketten gelen açıklamada, “Sunduğumuz hizmetleri her zaman gözden geçiren bir şirket olarak 25 Ocak tarihinden itibaren sığınmacılara yönelik bileklik uygulamasını durdurmaya karar verilmiştir. Sığınmacılara verdiğimiz desteğin devam etmesi için daha adil ve alternatif çözüm yollarına başvuracağız.” denildi.

(Kaynak: Evrensel)