Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da meydana gelen toprak kayması sonrası can kaybı artıyor. Başkan Yardımcısı Victor Bockarie Foh, yüzlerce kişinin ölmüş olmasından korktuklarını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Foh, "Felaket o kadar ciddi ki, kendimi yıkılmış hissediyorum" dedi. Foh, tahliye işlemleri devam ederken afetin meydana geldiği Regent bölgesinin kordon altına alındığını duyurdu. Ölü sayısı ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Reuters'a konuşan Kızılhaç Sözcüsü Abu Bakarr Tarawallie 179 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir diğer Kızılhaç Sözcüsü Patrick Massaquoi ise ölü sayısının 312'ye yükseldiğini söyledi.

Pazartesi günü sağanak yağış nedeniyle Regent bölgesindeki bir tepede meydana gelen toprak kaymasının ardından Freetown'da çok sayıda kişinin toprak altında kalmış olmasından endişeleniliyor. Çok sayıda ev çamur altında kalırken, olay yerindeki BBC muhabiri Umaru Fofana insanların toprak kaymasına uyurken yakalanmış olabileceğini söylüyor.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Sierra Leone acil durum yetkilisi Candy Rogers, 2 binden fazla insanın evsiz kaldığını söyledi. Rogers, felaketin ardından kurtarma çalışmaları için çok büyük insan gücü gerektiğini belirtti.

Sierra Leone Telegraph gazetesi, toprak kaymasının bir tepenin çökmesi sonucu meydana geldiğini, ilk yardım ekiplerinin insanları kurtarmaya çalıştığını aktardı. (Kaynak: BBC Türkçe)