Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermeniler için söylediklerine yanıt veren Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj SarkisyanErdoğan Ermeni olsaydı, bu Ermenilere hakaret olurdu” dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ”Armnews” TV kanalına verdiği demeçte sunucunun, Ermenistan-Azerbaycan sınır hattında iki taraftan da ölenlerin olduğu son olaylardan sonra Türkiye’nin sadece Azerbaycan’a taziyeler ilettiğini, Başbakan Erdoğan’ın ise “Bana Gürcü dediler, hatta çok daha çirkin şeyler söyleyenler oldu affedersin Ermeni dediler” sözlerini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“TAZİYE İLETSEYDİ ÇOK ŞAŞIRACAKTIM”

“Türkiye’nin davranışına neden şaşırıyorsunuz ki? Türkiye’nin tarafsız bir tutumu oldu mu hiç? Türkiye tartışmasız Azerbaycan’ı destekleyen bir ülkedir, her konuda. Erdoğan Ermeni tarafına da taziye iletseydi çok şaşıracaktım.”

“ÜST DÜZEY GÖREVLİLER DAHA İTİDALLİ OLMALI”

Ermenihaber sitesine göre Erdoğan’ın “affedersin Ermeni dediler” açıklamasına da değinen Cumhurbaşkanı Sarkisyan “Sanırım bu konuda da bir yenilik yok. Ve sanırım, Erdoğan Ermeni olsaydı, bu Ermeniler için de bir hakaret olurdu. Şaşırtıcı bir şey yok, ancak üst düzey görevliler daha itidalli olmalı. Onların ise itidali yoktur. Türkiye’nin tutumu bizim için açıktır” dedi.