Homeland dizisinin Berlin'deki setine Arapça duvar yazıları yazmaları için tutulan sanatçılar, dizinin Arap ve Müslümanları kötü göstermesi gerekçesiyle sete diziyi eleştiren duvar yazıları yazdı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, sanatçılar geçen Haziran'da bir mülteci kampı atmosferi yaratmak için kendilerinden duvar yazıları yazılmasını istendiğini söyledi. 



Lübnan'da Suriyelilerin kaldığı bir mülteci kampını tasvir eden setteki duvar yazılarının bazıları dizide de kısa süreyle gözüktü.
Sanatçılar yaptıkları yazılı açıklamada başta teklif edilen işi yapıp yapmamakta tereddüt ettiklerini söyledi.

'DİZİ EKİBİ ÇOK MEŞGULDÜ, ANLAMADILAR'


Açıklamada "Bizim ve diğer pek çok kişinin dizinin politik mesajına karşı duydukları mutsuzluğunu dile getirebileceğimizi fark edene kadar tereddüt ettik. Bu, dizinin kendisini kullanarak mesajımızı iletmek için bir fırsattı" denildi.



Dizi ekibinden hiç kimsenin gerçekte ne yazdıklarını anlamadığını söyleyen sanatçılar "Dizi ekibinin işi yoğundu. Bizim ne yaptığımıza dikkat etmediler. Arapça yazılar onlar için sadece bir görsel malzemeydi" dedi.

Bir bölümde Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamra Caddesi'nin gerçeğine hiç benzememesi nedeniyle dizi eleştirilmişti.
Bazı Pakistanlı izleyiciler de dizideki başkent İslamabad'ın gösterilme şekline ve dizideki bir terörist karakterinin isminin Pakistan'ın eski ABD Büyükelçisiyle aynı olmasına kızmışlardı.