Aktivistliğiyle bilinen ve Afrikalı yoksul ülkeler için düzenlenen devasa Live Aid konserlerinin de arkasındaki isim olan İrlandalı sanatçı Bob Geldof, Avrupa’da yaşanan göçmen krizine karşı evinde dört göçmen aileyi misafir edebileceğini açıkladı.

Bodrum’da ailesiyle çıktığı umut yolculuğunda hayatını kaybeden ve cansız bedeni kıyıya vuran üç yaşındaki Aylan Kurdi’nin fotoğrafının kamuoyunda yarattığı etki sonrası özelllikle Avrupalı ülkeler sert göçmen politikaları yüzünden eleştiri topladı.

Diken’de yer alan habere göre, başta Britanya basını politikacılara mülteci kabulü için çağrı yaparken, göçmenlere yardım konusunda harekete geçilmesi konusunda kamuoyu baskısı oluştu.

Son olarak Geldof, ailesinin Kent şehrindeki evini ve Londra’daki dairesini sığınmacılara her an açabileceğini duyurdu. Yardım organizatörlüğü ve politik tavrıyla bilinen Geldof, “Ben hazırım, -şanslıyım ki Kent’te bir evim ve Londra’da bir dairem var- ben ve partnerim Jeanne üç aileyi Kent’e ve bir aileyi Londra’daki dairemize kendilerini toparlayana ve geleceklerini kurana kadar bir an önce almaya hazırız” dedi.