Beramke Semtindeki Şam Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin kantinine düşmesi sonucunda 15 öğrenci öldü 6 öğrenci de yaralandı.

Suriye saldırıdan muhalif silahlı grupları sorumlu tutuyor. Devlet televizyonunun geçtiği görüntülerde, mimarlık fakültesi kantinine düşen havan toplarının ortalığı kan gölüne çevirdiği görüldü. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin bölgedeki tüm ana yolları trafiğe kapattığını ve olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının geldiğini aktardı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Daha önce de Halep Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi’ne muhaliflerin fırlattığı bir havan mermisi isabet etmiş, bu saldırıda da 16 öğrenci hayatını kaybetmişti.

Ayrıca silahlı grupların sabah saatlerinde Şam kırsalına düşen Cdeydet Artuz Beldesi yakınlarında bir yolcu minibüsüne otomatik silahlarla ateş açmaları sonucunda iki sivilin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı iddia edildi.

BRICS ZİRVESİNDEN ÖNEMLİ KARARLAR

Bu arada Güney Afrika’nın Durban kentinde düzenlenen BRICS Zirvesi’nde toplanan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti liderleri Suriye Eylem Grubu’nun Cenevre Anlaşmasının geçerliliğini vurguladı.

Zirvenin sonuç belgesinde, kilit uluslararası konularda tüm tarafların fikir birliği içinde olduğu belirtildi.