Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) bir heyetin Şam’daki temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik’in aktardığına göre Haydar, “Şu anda kuzeydoğudaki ikilemin çözümüne yönelik ciddi görüşmeler yapıldığını söyleyemeyiz, çünkü Suriye topraklarında diğerlerinden farklı bir çözümün konuşulması kabul edilemez. Suriye’de hiçbir bölgeye diğerlerine göre ayrıcalıklar veremeyiz” dedi.

SDG heyetiyle görüşmede hiçbir şekilde federalleşme konusunun ele alınmadığını dile getiren Suriyeli bakan, Şam’ın bu konudaki görüşünün bilindiğini belirterek, “Hükümetimiz buna olumsuz bakıyor” dedi.

‘DÜŞMANLA İŞBİRLİĞİ HAİNLİKTİR’

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, ABD ve müttefikleriyle işbirliği yapan herkesi ‘hain’ olarak nitelediğini söyleyen Haydar, “Bu sadece Kürtleri ilgilendirmiyor. Düşmanla işbirliği hainliktir ve bu sorun ilgili kanuna göre çözüme kavuşturulacak” diye konuştu.

İdlib operasyonunun zaferle sonuçlanacağından şüphe etmediğini dile getiren Haydar, operasyonunun Kürt denkleminde birçok şeyi değiştireceğini savundu. Haydar, “Onlar, Suriye devletinin tüm toprakları kurtarma ve iktidarını tüm topraklara yayma yönünde ilerlediğini ve Suriye topraklarında ABD, Türkiye veya Körfez ülkeleri olsun yabancı projelere yer kalmayacağını anlayacak” dedi.