PYD Eş Başkanı Salih Müslim, 24’üncü Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nde açıklamalarda bulundu.

Müslim, Türkiye’nin Cerablus operasyonuna ilişkin, "Türkiye ve Suriye halklarına karşı değiliz. Biz herkese saygı gösteriyoruz. Kardeşlik mücadelesi veriyoruz. Bunu da kendi kanımızla yazıyoruz. AKP ne yapıyor? DAİŞ’e yardım ediyor. Türkiye de DAİŞ gibi kaybedecek” dedi.

24’üncü Uluslararası Kürt Kültür Festivali, Almanya’nın Köln kentinde devam ediyor.

Festivalde Kürtçe, Arapça ve Türkçe, mesaj veren PYD Eş Başkanı Salih Müslim, “Biz bundan 4 yıl önce yine böyle bir festivalde, ‘Biz savaşçı bir halkız, atalarımızdan tecrübeler aldık ve Önder Apo’nun öğrencileriyiz’ dedik.

Bugün Rojava’da Kürt halkı, Süryani ve Arap haklıyla yeni bir sistem kurmak istiyor. Özgürlükçü ve federal bir sistem kurmak istiyor. Bu sistem aynı zamanda Ortadoğu’nun çözümüdür. Onun için buna karşı savaşıyorlar. Herkes duysun Kürt halkı önemli bir aşamaya gelmiş ve demokrasi mücadelesinde öncülük yapıyor. DAIŞ ve onların ile ittifakı mücadele ediyor. DAIŞ düştüğündü hepsi düşecektir” ifadelerini kullandı.

Kürt halkının dünyanın birçok yerinde mücadele içerisinde olduğunu savunan Müslim, “Halkımız Kobani, Cerablus, Strasbourg’da ve siz burada mücadele ediyorsunuz. Bu Rojava, YPG ve Kandil ile birlikte olduğunuzu gösteriyor” diye konuştu.

Rojava’da oluşturdukları modelin PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çözüm modeli olduğunu ifade eden Müslim, “Bu oluşturduğumuz model Önder Apo’nun önerdiği modeldir. Biz de bunun öncülüğünü yapıyoruz Ortadoğu’da. Biz Ortadoğu’daki ülkelerin, devletlerin parçalamalarını istemiyoruz. Biz birliktelik ve halkların birlikte yaşamasını istiyoruz. Bugün Suriye’de en çok insan haklarını tanıyan ve saygı gösteren biziz. Bugün Rojava’da ve Ortadoğu’da tarih yeniden Kürtlerin eliyle yazılıyor” şeklinde konuştu.

Müslim konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye ve Suriye halklarına karşı değiliz. Biz herkese saygı gösteriyoruz. Kardeşlik mücadelesi veriyoruz. Bunu da kendi kanımızla yazıyoruz. AKP ne yapıyor? DAİŞ’e yardım ediyor. Siz de DAIŞ gibi yok olacaksınız. Bunlar hakların başına çullanmış, hırsızlık yapıyorlar. DAİŞ’e yardım ediyor. Kardeşlikten ve güzellikten anlamıyorlar. İkide bir kalkıp tehdit ediyorlar. Biz kardeşlik ve kardeşlik mücadelesini istiyoruz. Rojava hiç bir zaman Türkiye halklarına tehdit olmamıştır. Kimse bunlara inanmasın.”

(Kaynak: ANHA)