PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, "KDP ile Türkiye arasındaki yaşananlar, petrol ve ticaret ilişkilerine dayanmaktadır. Ticari ilişkiler hiçbir zaman ülke ve halk temelli ilişkilerin önüne geçmemelidir. Fakat maalesef yaşananlar böylesi bir durumu gösteriyor.” dedi.

Yaralıların sınır kapalı olduğu için hayatını kaybettiğini kaydeden Müslim, “Türkiye sınırı kapatıyor, o düşman fakat Kürtler neden kapatıyor? Rojava’ya hiçbir şeyin gitmemesi için bunu yapıyorlar. Yaralılarımız sınır kapısı kapalı olduğu için hayatını kaybediyor.” ifadelerini kullandı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Muslim, Rojnews ve Komelgeya Azad Dergisi’ne verdiği ortak röportajda, KDP’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

KDP’nin Rojava Pêşmergeleri diye paralı adamlar ortaya çıkardığını kaydeden Muslim’in açıklaması şöyle:

“Rojava peşmergeleri dolar için bir araya getirilmiş ve farklı güçler tarafından eğitilmişlerdir. Zerevani güçleri ve Türk askeri danışmanlar gelip onları eğitmiştir. Rojava peşmerge güçlerinin oluşturulması, kardeş savaşının geliştirilmek istendiği anlamına gelmektedir.

Eğer gençler istiyorlarsa, gidip Rojava’da oluşturulan, güçlere katılabilirler. Bizler iki ayrı gücün olmasını istemiyoruz, Başur Kürdistan’ın tecrübeleri bize bunu göstermiştir.

Rojava’da birçok güç var fakat ortak komutanlık altındadır. Biz kardeş savaşı olmasını istemiyoruz. Gelmek isteyenler buyursun gelsin. Gelip komutanlık içerisinde yer alsın ve ülkesini korusun.”

(Özgür Gündem)