ABD’nin ‘kimyasal silah saldırısı’ gerekçesiyle Suriye yönetimini ilk kez doğrudan hedef alması konusunda PYD’den de açıklama geldi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, ABD’nin Suriye’ye füzeyle saldırmasına destek vererek, “Ümit ediyorum ki bu sadece Suriye rejimiyle sınırlı kalmaz ve sivilleri kendisine hedef alıp kimyasal silah kullanan diğer taraflardan da hesap sorulur” dedi.

Müslim, ‘Suriye’de sadece Şam yönetiminin değil, başka tarafların da kimyasal silah kullandığını’ belirterek, ABD’ye bu silahları önleme çabasının Beşar Esad yönetimiyle sınırlı tutmama çağrısı yaptı.

Müslim, Suriyeli silahlı isyancıların ve IŞİD’in düzenlediği kimyasal saldırılara işaret ederek, “Ümit ediyoruz ki, ABD kendisini sadece Suriye rejimini cezalandırmakla sınırlandırmaz çünkü Suriye’de çok fazla kimyasal silah var ve diğer taraflar da bu silahları, Şeyh Maksud’da, Rojava’da ve Rakka’da kullandı” diye konuştu.

Brüksel’den Voice of America’ya demeç veren Müslim, ‘ABD’nin yaratılan atmosferde Suriye yönetimini vurmaya mecbur kaldığı’nı belirtti. Müslim, Amerikan saldırılarının sahaya ‘olumlu’ yansıyıp yansımayacağına dair soruya da, “Sonuçlara bakmak lazım” yanıtını verdi. Ancak Müslim, ABD’nin saldırıları sayesinde sahadaki güçlerin ‘askeri bir çözüm olmadığını’ idrak edebileceği yorumunu yaptı. Müslim, “Bu saldırının olumlu sonuçlar yaratmasını umuyoruz çünkü siyasi çözüme inanmayan taraflar, bunu yeniden düşünüp askeri bir çözüm olmadığının farkına varır” dedi.