PYD Eş Başkanı Salih Müslim, bütün halk kesimlerinin kendi iradesiyle yaşayacağı demokratik ve federal bir Suriye inşasının, partilerinin başlıca görevi olduğunu söyledi.

Müslim, "Tarih karşısındaki görevimizi bu şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

Salih Müslim, PYD’nin 13. kuruluş yıldönümü nedeniyle ANHA’ya açıklamalarda bulundu.

Salih Müslim’in açıklamaları şöyle:

"Bu yılı halkımızla beraber büyük bir mücadele içerisinde geçirdik. Edindiğimiz bütün kazanımlar bu devrimci halk sayesinde olmuştur. Partimiz kurulduğu ilk birkaç ay içerisinde 2004’teki Kamişlo serhildanına öncülük etmiş ve bugünlere kadar da bu öncülük görevini sürdürmüştür. Bu mücadelede Ehmed Hisên (Bavê Cûdî) ve Osman Silêman gibi birçok üyemiz Baas rejiminin zindanlarında şehit düşmüştür.

"Rojava’da gerçekleşen sistem halkın iradesiyle kuruldu ve PYD bu sisteme öncülük yaptı. Rojava ve Kuzey Suriye halkları, içinde yaşadıkları bu sistemle Ortadoğu ve Suriye’deki en iyi sistem içinde örgütlenmelerini gerçekleştirdi. Bu sistem demokrasi ve adaleti getirecektir.

"PYD, Rojava halkının mücadelesini siyasi,diplomatik ve benzeri birçok alana taşıyabilmiştir. Bu bizim görevimizdi ve bununla onur duyuyoruz. Halkımızın bütün hedefleri ve isteklerini yerine getirinceye kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

HEDEFİMİZ İKTİDAR DEĞİL

"PYD iktidardır” iddialarını kabul etmeyen Salih Müslim, 13 yıl boyunca hiçbir şekilde iktidar olmak, koltuk sahibi için çalışmadıklarını, sadece halkın çıkarlarına hizmet ettiklerini ifade etti. Salih Müslim konuşmasının sonunda, demokratik ve federal bir Suriye’yi inşa edene kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin sözünü verdi.