PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, “IŞİD’e karşı mücadelemizde demokrasi yanlısı ülkelerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Britanya Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nda düzenlenen “Suriye’deki Kürtler” konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşan Müslim, “IŞİD’e karşı mücadelemizde demokrasi yanlısı ülkelerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

İMC TV'nin Sputniknews’e dayandırdığı habere göre; Müslim, 2003 yılında kurulan PYD’nin 2004 yılından bu yana Esad yönetimiyle mücadele ettiğini kaydederek, “2011 Suriye devriminin kendileri için fırsat olduğunu ve Suriye Kürtleri’nin rejime karşı bu devrimde ön saflarda yer aldığını” ifade etti.

‘ROJAVA BİR MODEL OLABİLİR’

PYD’nin her zaman bir strateji çerçevesinde Kürt halkını organize ettiğini belirten Müslim, “Biz her zaman halkımıza güvendik ve demokrasiye inandık. Sonuç ortada. Suriye ve Irak ordusu IŞİD’e karşı duramazken ve yenilgiye uğrarken, Kobani halkı IŞİD’i mağlup edebilmiştir. Çünkü halkımız topraklarına bağlı kalmıştır ve organize olabilmiştir” diye konuştu.

Müslim, “IŞİD bir stratejisi yok. Kürtleri tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Rojova’da oluşturduğumuz model, tüm Suriye ve Ortadoğu için bir model ve çözüm olabilir” dedi.

‘YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ’


Rojova’da çatışmaların devam ettiğini söyleyen Müslim, bölgelerini savunmayı sürdürdüklerini belirterek şöyle devam etti:

“IŞİD’in tüm dünya için tehlike oluşturduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla insani değerleri savunmak için IŞİD’e karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bu mücadelede uluslararası koalisyondan destek alıyoruz. Ancak tabi bu yeterli değil. IŞİD’in, YPG’ye göre çok daha gelişmiş silahları var. Kobani konusunda çok gururluyuz ancak Kobani’nin yüzde 80’i tahrip edildi ve yeniden inşa edilmesi gerekiyor. 50 binden fazla kişi Kobani’ye geri döndü ancak yaşayacak ev bulamıyorlar. Bu insanlara, hayatlarına yeniden başlamaları için yardım etmeliyiz. Bir yandan IŞİD’le savaşıyoruz, bir yandan da Kobani’ye dönen kişilerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. IŞİD herkes için tehdit oluşturuyor. Bu mücadelemizde demokrasi yanlısı ülkelerin desteğine ihtiyacımız var.”