PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile TEV-DEM temsilcileri Irak Kürdistanı Bölgesi’nde ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi. Toplantıda, PYD ve TEV-DEM’in Suriye ve Rojava’da IŞİD’e karşı mücadelenin resmi temsilcisi olarak kabul edildiği belirtildi.

Toplantıya ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett Mcgurk başkanlığındaki ABD heyeti de katıldı.

Hawar Haber Ajansı toplantıda, PYD ve TEV-DEM’in Suriye’de ve Rojava’da IŞİD’e karşı mücadelenin resmi temsilcisi olarak kararlaştırıldığını yazdı. PYD’nin önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Toplantı sonrasında Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Bürosu Sorumlusu Hemin Hewrami’nin attığı bir twit dikkati çekti. Hewrami, Kürdistan Bölgesi’nde askeri eğitim gören Rojavalı Kürtlerin YPG ile birlikte IŞİD’e karşı savaşmak üzere Rojava’ya geçeceğini açıkladı.

Uzun zamandır Irak Kürdistanı’nda Peşmerge Özel Kuvvetleri tarafından “Roj Askeri Gücü” adı altında eğitilen Rojavalı Kürtlerden oluşan askeri birlikler, halen Irak Kürdistanı Bölgesi’nde Peşmergelerle birlikte IŞİD’e karşı savaşıyor.

(İMC TV)