İşçi Partili Sadık Han, İngiltere'nin başkenti Londra'da ikinci kez belediye başkanlığına seçildi. Han, ikinci tur oylamada oyların yüzde 55,2'sini alırken, Muhafazakâr Partili rakibi Shaun Bailey'nin oy oranı yüzde 44,8'de kaldı.

2016 yılından bu yana Londra belediye başkanlığı görevini yürüten Han, bu göreve seçilen ilk Müslüman siyasetçi olmuştu. Han sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, tüm gücüyle Londra için daha iyi ve daha parlak bir gelecek kurmak amacıyla çalışacağını söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Han, "Tüm Londralıların belediye başkanı olmaya ve bu şehirde yaşayan her kişinin hayatını iyileştirmek için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

'KABA BİR BİR KÜLTÜR SAVAŞI BİZİ AYIRIYOR'

Han ayrıca, perşembe günü Birleşik Krallık genelinde yapılan seçimlerin sonuçlarının hem ülkedeki hem de Londra'daki kutuplaşmanın derinliğini ortaya koyduğunu belirtti. 51 yaşındaki Londra Belediye Başkanı, "Brexit'in açtığı yaralar henüz iyileşmiş değil. Kaba bir kültür savaşı bizi birbirimizden ayırıyor" diye konuştu.

228 BİN OY FARKLA SEÇİLDİ

Londra belediye başkanlığı seçimlerinde, Yeşil Parti adayı Sian Berry üçüncü, Liberal Demokrat Luisa Porritt de dördüncü oldu. Han, 2016'da ulaştığı rekor oy sayısının altına kalmasına karşın en yakın rakibinden 228 bin daha fazla oy almayı başardı.

Kaynak: BBC Türkçe