Rusya’nın başkenti Moskova’dan 1500 km ötede bulunan Çelyabinsk kenti, bu sabah meteor yağmuruyla sarsıldı. Çelyabinsk üzerinde, TSİ 05.30 sularında gözleri neredeyse kör edecek bir parlaklığa neden olan ve çarpma etisiyle kentin dört bir yanını sarsan meteorlar, otomobilin içindeki ve sokaktaki yerleşimciler tarafından kamerayla görüntülendi.

Rusya'nın Ural bölgesine göktaşlarının düşmesi nedeniyle 3'ü ağır olmak üzere 400'ü aşkın kişinin yaralandığı bildirildi.

URAL BÖLGESİNİN 6 KENTİNDE HASAR

İçişler Bakanlığı tarafından yapılan göre göktaşları Ural bölgesinin altı kentinde hasara yol açtı. Bakanlık sözcüsü, 400'ü aşkın kişinin yaralandığını söylerken, bunlardan en az 3'ünün durumunun ağır olduğu bildiriliyor.  Chelyabinsk, Tyumen ve Sverdlovsk bölgeleri ile Bashkiria Cumhuriyeti ve Kazakistan'ın kuzeyi olduğu belirtildi.

Vatandaşlar tarafından internete konulan görüntüler alçak mesafede geçen ve çarpma öncesi olduğu sanılan  göktaşlarını gösteriyor.  Göktaşlarını düşmesi bölgede paniğe neden oldu. Bu olayın Kazakistan'da gözlemlendiği bildirildi.