Rusya’nın kuzeyindeki Komi Cumhuriyeti’nde bulunan Severnaya madenindeki yeni bir patlamada altı kişinin öldüğü, beş kişinin de yaralandığı belirtildi.

RİA Novosti haber ajansına bilgi veren Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, madendeki yeni patlama sonucunda ölenlerden beşinin arama kurtarma görevlileri olduğunu söyledi.

Severnaya madeninde üç gün önce yaşanan patlamanın ardından 26 madenciye hala ulaşılamaması nedeniyle arama kurtarma çalışmaları devam ediyordu.

Ancak Acil Durumlar Bakanlığı Vladimir Puçkov, 26 madenciye hayatta kalma şansının olmadığını ve kurtarma çalışmalarına son verildiğini söyledi. Puçkov, “Madenin o bölümündeki koşullar insanların hayatta kalmasına uygun değil” ifadelerini kullandı.

Böylece madende 25 Şubat’ta yaşanan patlamada ölenlerin sayısı 30’a yükselirken, kaza nedeniyle Komi Cumhuriyeti’nde üç gün yas ilan edildi.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Severnaya madenindeki kazaların nedenlerinin araştırılması için özel bir komisyon kurulmasını istedi.