Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın doğusunda kamu binalarını işgal eden Rus yanlılarına yönelik silahlı müdahale kararı alanların, bu eylemin sonuçlarından doğacak tüm sorumluluğu da üstlenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Rus haber ajansı İtar-Tass'ın bildirdigine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'nın doğusundaki eylemcilere yönelik silah müdahaleye izin veren kararın tehlikeli olduğunu savundu.

Lavrov, "Bu kararı alanların, tüm sorumluluğu da üstüne alması gerekir. Ülke içerisinde askeri güç kullanmaya izin veren karar, oldukça tehlikeli sonuçlara yol açabilecek bir gelişmedir. Kiev'dekiler aldıkları kararla bu tür eylemleri teşvik etmektedirler ve bu eylemlerin sonuçlarından doğacak tüm sorumluluğu da üstlenmelidirler" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'da Rus ajanların olmadığını savunan Lavrov, "Biz Ukrayna'nın içişlerine karışmıyoruz. Ukrayna'da hiçbir Rus ajan, Rusya Baş istihbarat Müdürlüğü (GRU) ve Federal Güvenlik Servisi (FSB) temsilcileri bulunmuyor. Rusya bütünsel ve birleşik Ukrayna'dan yana" dedi.

Lavrov, kendilerine dost bir Ukrayna'nın Rusya'nın çıkarına olduğunu belirten Lavrov, komşu ülkedeki sorunun kapsamlı bir anayasa reformuyla sağlanacağını ileri sürdü.