Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin dikkatsiz eylemlerinin sonuçları olacağı uyarısında bulunuldu.

Ege Denizi’nde yaşanan gerilimin ardından Rusya Savunma Bakanlığı’na çağrılan Türk Askeri ataşesine ‘Ankara’nın düşüncesiz eylemlerinin olası yıkıcı sonuçları hakkında sert bir uyarı iletildiği’ açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamada “Türk askeri ataşesine, Ankara’nın Suriye’de uluslararası terörle mücadele görevi gerçekleştiren Rus askeri birliklerine yönelik düşüncesiz eylemlerinin yol açabileceği yıkıcı sonuçlar hakkında sert bir uyarı iletildi” ifadeleri kullanıldı.

​Türk askeri ataşesi Ahmet Hakan Güneş’in de, Moskova’nın tutumunu bir an önce Ankara’ya iletme sözü verdiği belirtildi.

Suriye'de görev yapan Rus savaş uçağının 24 Kasım'da Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından, Rusya'ya ait 'Smetlivıy' devriye gemisi bu sabah Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı gemisi ile çarpışma tehlikesini uyarı ateşi açarak son anda engellemişti.

Türkiye'nin Moskova'daki askeri ateşesinin olayla ilgili bilgi vermesi için bakanlığa çağrıldığı açıklanmıştı. (Sputnik)