Rusya, İran'ın Fars haber ajansı tarafından öne sürülen "Rusya, Çin, Suriye ve İran ortak askeri tatbikat yapacak" haberini yalanladı.

 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin yalan ürünü olduğu ifade edildi. Savunma Bakanlığı açıklamasında, "Bazı basın kurumlarında yer alan ve çeşitli istihbarat kaynaklarına dayandırılan yalan haberler, gerçekleri yansıtmaktan ziyade Suriye sorununu çıkmaza sokuyor" denildi.

 

Rus askeri yetkililer, Rusya'nın Baltık Deniz'indeki bir savaş gemisini Suriye'nin Tartus limanına gönderildiği haberlerini de yalanladı.

 

İnterfaks ajansına konuşan Beşşar Esad'ın politik ve enformasyon Danışmanı Buseyn Şaaban da; "Suriye topraklarında Rusya, Çin ve İran'ın katılımıyla askeri tatbikat yapılmayacak" demişti.

 

Tahran merkezli Fars haber ajansı, Rusya, Çin, İran ve Suriye'nin ortak askeri tatbikat yapacağını iddia etmişti. Söz konusu 4 ülkenin toplam 90 bin asker ile Suriye'nin kara ve deniz kıyılarında tatbikat yapacağını öne süren İran ajansı, tatbikatın birkaç hafta sonra başlayacağını duyurmuştu.