Rusya-Fransa hükümetlerararsı görüşmeler kapsamında Fransa'da bulunan Rusya Başbakanı Medvedev, Suriye krizi konusunda açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Beşar Esad ile özel bir ilişkisi bulunmadığını belirten Medvedev, kendisine siyasi sığınma önerisinde bulunmadıklarını ve bulunmayacaklarını yineledi.

'HAFIZ ESAD'LA OLAN İLİŞKİNİN BENZERİ ŞİMDİ BEŞAR ESAD'LA YOK'

Medvedev, "Sovyetler Birliği döneminde Hafız Esad ile olan ilişkilerin benzeri Rusya ile şu anki mevcut Suriye yönetimi arasında yok. Suriye yönetimiyle her zaman normal ilişkiler içinde olduk. Rusya yönetiminin bu tür rejimleri, her şartta destekleme gibi bir politikası yoktur" dedi.

'SURİYE'NİN GELECEĞİ HAKKINDA KENDİ HALKI KARAR VERSİN'

Rusya'nın, Suriye'nin geleceğine kendi halkının karar vermesi düşüncesini savunduğunu dile getiren Medvedev, Fransa'da dahil olmak üzere, Rusya ile diğer Batı ülkeleri arasında Suriye krizindeki temel farkın bu noktada ortaya çıktığını belirtti.

"Bağımsız devletlerin iç işlerine karışılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz" ifadesini kullanan Medvedev, hem Esad'ın hem de muhaliflerin elinin kana bulaşmış olduğunu ve ülkede yaşananlarda iki tarafın da eşit sorumluluğu olduğunu öne sürdü.

Dimitriy Medvedev, "Bizim önerimiz tarafların masaya oturmaları ve Esad'ın değil Suriye halkının geleceğine karar vermeleridir" diye konuştu. (cnn)