ABD Başkanı Barack Obama’nın gelecek ay düzenlenecek G-20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeyi iptal etmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor.

Obama, dün “Rusya ile ilişkileri tekrar gözden geçirmelerini gerektiğini” söylerken, Rusya’dan Beyaz Saray’a, “yetişkinler gibi davranın” azarı geldi.

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) küresel istihbarat operasyonlarını açığa çıkaran Edward Snowden’a sığınma hakkı veren Moskova ile Washington arasındaki gerginlik yeni bir safhaya girdi.

ABD Başkanı Barack Obama, dün Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, ‘Rusya’nın Soğuk Savaş dönemindeki düşünce şekline geri döndüğünü’ belirtirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Beyaz Saray’a ‘yetişkinler gibi davranmaları gerektiğini’ ifade etti.

Lavrov, Washington’da ABD’li mevkidaşı John Kerry ile düzenlediği basın toplantısında, “Yetişkin insanlar gibi hareket etmeliyiz... Biz, böyle hareket ediyoruz. Ve bu davranışımızın karşılık göreceğini umuyoruz” dedi.

Obama, gelecek ay St. Petersburg’da düzenlenecek G20 zirvesinde Putin ile görüşmesini iptal ederken, ‘tek konu Snowden değil’ açıklamasını yapmıştı.

İlgili haberi buradan okuyabilirsiniz.