Tataristan'ın Kazan Havaalanı'nda inişe geçtiği sırada düşen uçakta 50 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Uçakta 44 yolcu ile 6 mürettebatın bulunduğu açıklanırken kazada Tataristan Devlet Başkanı'nın oğlu İrek Minnikhanov ile Tataristan Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksandr Antonov da hayatını kaybetti.

PUTİN, UÇAK KAZASI İÇİN KOMİSYON KURULMASI TALİMATINI VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümete Kazan'da meydana gelen uçak kazasının sebeplerinin araştırılması için komisyon kurulması talimatı verdi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dimitri Peskov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Uçak kazasının haberini aldıktan hemen sonra, Devlet Başkanı hükümete devlet komisyonu kurulması talimatı verdi" dedi.

Peskov açıklamalarında Devlet Başkanı'nın gereken araştırmaları en hızlı şekilde yapmaları için gereken makamlara talimat verdiğini söyledi.

Rubin Kazan futbol takımı, uçak kazasında ölenlerin ailesine başsağlığı diledi.

Rubin Kazan'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bugün saat 19:25 sıralarında Kazan havaalanında bir trajedi gerçekleşti. İnişe geçtiği anda Tataristan havayollarına ait Boing tipi uçak kaza geçirdi. Uçakta bulunan herkes öldü. Ölenlerin ailesine Rubin Kazan futbol takımı olarak başsağlığı diliyoruz" dendi.

Bu arada Kazan şehir merkezi ile havaalanı arasında çalışan Aeroexpress'in 2 gün boyunca ücretsiz yolcu taşıyacağı açıklandı.